Kraftdyr i norrøn mytologi

  

Friggs kraftdyr

 

 UGLE

 Nøkkelord: Stille visdom, visjon og beskyttelse

 Snorre nevner ingen spesielle kraftdyr for Frigg, men det er lang tradisjon på å knytte Ugle som kraftdyr til Frigg.

Om Frigg sier Snorre:

 Frigg er svært mektig, men kjent for sin taushet. Hun snakker ikke om det hun vet og ser, med ett unntak: med sin husbond Odin deler hun sine syner. Hun har full innsikt i menneskenes skjebner, inkludert sin sønn Balders skjebne, som hun vet at hun ikke kan forandre. 

 Hun holder seg unna profetier, forutsigelser. Hun har like stor runekunnskap som Odin. Han må gå til store anstrengelser og oppofrelser for å få den samme kunnskap som er naturlig iboende i Frigg. Hun er Odins verdige og jevnbyrdige ektemake.

  

Ugle passer godt til Frigg. Uglen ser i mørket og kan lokalisere og gjenkjenne hvilken som helst lyd. Uglen flyr lydløst, men skriker gjennomtrengende.

 Med Uglen som kraftdyr, kan man ofte se det som er skjult for andre. Ingen kan bedra dem, og ingen kan skjule noe for dem, uansett hvor hardt vedkommende forsøker. Dette kjennetegner nettopp Frigg.

 I norrøn mytologi, som i mange andre kulturer, er den symbolske mening knyttet til Ugle: intelligens, intuisjon, uavhengighet, visdom, mystikk. De som har Uglen som kraftdyr er ofte begavet med klarsyn og klarhørsel.

 
 
Kilder:
 
Snorre-Edda av Snorre Sturlason, Gudrun Publishing
 
The Animal-Wise Tarot
Ted Andrews

Dyrebudskap - Susie Green 

Cappelen Damm

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 00:40

Hei, utrolig flott arbeid! Gøy å føle gleden din gjennom å lese hva du har gjort. Hvor lærte du om runene og dems betydning? Det har blitt så mye tull rundt det

...
01.12 | 14:55

hei er det noen som kan hjelpe meg med og skrive en tekst med to ord ved hjelp av de eldre futhark runene?

...
14.11 | 16:57

Så flott at museene kjøper skulpturene. Forstår at Odin er hentet fra Osebergskipet Hvor har du funnet modeller til de andre?

...
14.11 | 12:35

Hei
Jeg har laget tyve guder fra mytologien som er solgt i museene i flere land .

...
Du liker denne siden