Kraftdyr i norrøn mytologi

  

Friggs kraftdyr

 

 UGLE

 Nøkkelord: Stille visdom, visjon og beskyttelse

 Snorre nevner ingen spesielle kraftdyr for Frigg, men det er lang tradisjon på å knytte Ugle som kraftdyr til Frigg.

Om Frigg sier Snorre:

 Frigg er svært mektig, men kjent for sin taushet. Hun snakker ikke om det hun vet og ser, med ett unntak: med sin husbond Odin deler hun sine syner. Hun har full innsikt i menneskenes skjebner, inkludert sin sønn Balders skjebne, som hun vet at hun ikke kan forandre. 

 Hun holder seg unna profetier, forutsigelser. Hun har like stor runekunnskap som Odin. Han må gå til store anstrengelser og oppofrelser for å få den samme kunnskap som er naturlig iboende i Frigg. Hun er Odins verdige og jevnbyrdige ektemake.

  

Ugle passer godt til Frigg. Uglen ser i mørket og kan lokalisere og gjenkjenne hvilken som helst lyd. Uglen flyr lydløst, men skriker gjennomtrengende.

 Med Uglen som kraftdyr, kan man ofte se det som er skjult for andre. Ingen kan bedra dem, og ingen kan skjule noe for dem, uansett hvor hardt vedkommende forsøker. Dette kjennetegner nettopp Frigg.

 I norrøn mytologi, som i mange andre kulturer, er den symbolske mening knyttet til Ugle: intelligens, intuisjon, uavhengighet, visdom, mystikk. De som har Uglen som kraftdyr er ofte begavet med klarsyn og klarhørsel.

 
 
Kilder:
 
Snorre-Edda av Snorre Sturlason, Gudrun Publishing
 
The Animal-Wise Tarot
Ted Andrews

Dyrebudskap - Susie Green 

Cappelen Damm

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.06 | 13:29

Hei!
I really lile your blog. I just must ask where you have found all the figures of the gods? I have some of them but some are still missing. Mvh

...
12.06 | 11:52

bra info :)

...
12.06 | 11:51
Runenes historie har mottatt 2
10.06 | 09:22
Odin har mottatt 6
Du liker denne siden