Kraftdyr i norrøn mytologi

 

Odins kraftdyr
 
 
 
HEST
 
Nøkkelord: Bevegelse og balanse
 
Den åttefotede hesten Sleipner som Odin brukte på sine reiser til dødsriket, er sjamanismens hest fremfor noen. Fortellinger om den åttefotede hest finnes blant annet hos sibirske stammer, hvor hesten er knyttet til sjamanens reiser til andre verdener.
 
  
 
Hesten var eneste fremkomstmiddel over jord i gammel tid, og norrøn mytologi inneholder mange historier om hestens betydning, ikke bare i praktisk levevis, men også i myter og sagn.
 
  
 
Den best kjente hesten i norrøn mytologi er utvilsomt Sleipner, Odins hest, og det ble sagt at Sleipner var den beste hesten i menneskenes og gudenes verden.
 
I mytologi har hesten alltid blitt assosiert med magi, klarsyn og astrale reiser, men først og fremst representerer hesten bevegelse, balanse og reiser. Hesten minner oss om behov for selvdisiplin, og at den beste og enkleste fremferd vil skje med balanse og årvåkenhet.
 
Hesten har alltid symbolisert bevegelse og forandring. Hesten bringer bud om nye reiser, nye opplevelser. Hesten bringer bud om oppdagelse av vår egen frihet og kraft.
 
 
 
Kilder:
Snorre-Edda av Snorre Sturlason, Gudrun Publishing
 
The Animal-Wise Tarot
Ted Andrews

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.06 | 13:29

Hei!
I really lile your blog. I just must ask where you have found all the figures of the gods? I have some of them but some are still missing. Mvh

...
12.06 | 11:52

bra info :)

...
12.06 | 11:51
Runenes historie har mottatt 2
10.06 | 09:22
Odin har mottatt 6
Du liker denne siden